Григор Димитров се размина с четвъртфиналите в Шанхай и нов мач

...
Григор Димитров се размина с четвъртфиналите в Шанхай и нов мач
Коментари Харесай

19-годишен спря Григор Димитров към 9-ото място в света и мач с Новак Джокович

Григор Димитров се размина с четвъртфиналите в Шанхай и нов мач с Новак Джокович. Най-добрият български тенисист не можа да се пребори с Якуб Меншик (Чех) и претърпя втора загуба от толкоз срещи с някогашния №1 в света при юношите. 19-годишният чех завоюва 6:3, 3:6, 6:4 и към този момент е единствено на едно място от топ 50.

Отпадането значи, че Димитров пропусна опцията да стане №9 в класацията на АТП. Той ще си остане 10-и, а късмет да го измести има Холгер Руне (Дан), който обаче би трябвало да завоюва купата на шампионата " Мастърс 1000 " в Китай.

Григор бе усложнен от тежкия сервис на младия чех, а още при започване на мача позволи пробив и не можа да го върне в първия сет. След това нещата се обърнаха в интерес на някогашния №3 в света, само че в третата част първият му сервис още веднъж изчезна и Меншик проби. Димитров употребява последната си опция да остане в мача, само че при 4:5 при собствен сервис бе изненадващо въздържан и дуелът завърши.

Така възможностите на нашия тенисист да играе във финалите на АТП в Торино през идващия месец не се усилиха. В моментната класация с точки единствено от началото на този сезон Димитров е 10-и, а последната 8-а позиция за момента заема Джокович. Рекордьорът по трофеи от " Големият шлем " за 10-и път ще играе на четвъртфинал в Шанхай, откакто отнесе 6:3, 6:2 Роман Сафиулин (Рус). 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР